Reisverzekering

Reisverzekering

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw vakantie. Samenhangend met de reisverzekering is de annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als u uw geboekte reis tussentijds moet afbreken of als u door een gebeurtenis niet op reis kunt gaan. Bij sommige reisverzekeringen is de annuleringsverzekering automatisch inbegrepen, terwijl bij andere reisverzekeringen de annuleringsverzekering apart gesloten dient te worden.

Met een reisverzekering kunt u zich o.a. verzekeren voor:

  • Ongevallen
  • Gedwongen langer verblijf
  • Vervangend vervoer
  • Geneeskundige kosten
  • Vervoer naar huis als gevolg van ziekte of overlijden
  • Bagage

Er zijn 2 soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende.

Als u enkele dagen per jaar op vakantie gaat, dan is de kortlopende reisverzekering aan te raden. Met deze verzekering bent u verzekerd voor een afgesproken periode (bijv. 1 of 2 weken). Na deze periode stopt de verzekering dan ook.

Als u meerdere weken per jaar op vakantie gaat, dan is de doorlopende reisverzekering meestal de beste keuze. Met deze verzekering bent u het hele jaar door verzekerd en gaat u dus nooit onverzekerd op reis. Een anders voordeel is dat u dus niet steeds een aparte (kortlopende) reisverzekering moet afsluiten.

U kunt contact opnemen met uw verzekeringsadviseur om te bepalen welke variant voor u het meest voordelig is.

Download onze gratis app

Lees hier alles over onze app ...

Acties

Momenteel hebben wij geen actie